Visalink Russia
M. Kharitonievsky per. 9/13, bld.4
Moscow, Russia 107078
+7 495 772 4224
Mon. - Fri. 10:00 - 18:00
http://visalink-russia.com
Get consultation
EN FR RU IT ES DE PL
Our working languages are English and Russian. All correspondence and inquiries in other languages will not be answered
Our office has moved to M. Kharitonievsky per. 9/13 , bld.4, Moscow, RF 107078. If you would like to visit us please call for the appointment.
Order online now! Click here!

Visalink specializes in assisting business professionals with their corporate needs and independent international travelers with their visa requirements before and upon arrival to Russia. Register and you would be able to apply online for a full range of Russian visa support services, including express single, double and multiple-entry business visas, one day tourist visa invitations, registration upon arrival in Moscow. You do not need to send us any documents. All necessary information is collected through our secure online form.

 
How much does it cost?

Calculate how much is your Russian visa invitation or a registration in Moscow. We have created a fair pricing policy, there are no hidden charges or uncapped fees.


 

Reset
Once again

Reset

Reset

Reset

Reset

Reset

Reset

Reset

Reset

Reset
0.00 EUR
Visa:0.00 EUR
Delivery:0.00 EUR
Answer the questions! Step 1 of 7
| More

Procedure of issuing and extending of Russian visas (Croatian translation)

Neslužbeni prijevod

 

Red registracija i obnove ruske vize

 

Za ulazak u Ruskoj Federaciji strani državljanin mora prezentirati valjanu ispravu identitet te je priznata od strane Ruske Federacije u tom svojstvu, i vizu, osim ako nije drugačijeFederacija nije osnovana međunarodnim ugovorom.

 

postupak i uvjeti za preradu i izdavanje viza, obnova, oporavak u slučaju gubitka, kao i ukidanje viza postupak se utvrđuje Vlada Ruske Federacije od 9 lipanj 2003№ 335 (u skladu s Vladom Ruske Federacije od 27. veljače 2010№ 98 "o izmjenama i dopunama Pravilnika o osnivanju viza oblika, postupak i uvjete upisa i izdavanje, obnovu, oporavak u slučaju gubitka, i otkazivanje viza»)

 

Da biste dobili vizu strani državljanin mora podnijeti zahtjevmisije ili konzularnog ureda Ruske Federacije u osobi ili preko svojih propisno ovlaštenih predstavnika, te dostaviti sljedeće dokumente:

 

važećeg identifikacionog dokumenta i prihvaćeni kao takvi od strane Ruske Federacije;

obrazac s jednu fotografiju,

fotografija 3 × 4 cm;

zdravstvenog osiguranja, osim ako nije drugačije određeno međunarodnim ugovorima Ruske Federacije;

ako strani državljanin podnosi zahtjev za vizu za razdoblje duže od tri mjeseca, onpotvrdu o odsutnosti HIV infekcije.

veličina konzularnih pristojbi za rusku vizu se određuje na temelju reciprociteta.Za građane EU naknada za izdavanje vize je 35 eura, au slučaju hitnog pitanje (ne više od tri dana), on udvostručen.

 

Da biste dobili vizu, morate imati pozivnicu za ulazak Ruske Federacije izdaje Federalno migracije usluge.Zahtjev za registraciju pozivnice mogu kontaktirati lokalne vlasti, pravne osobe, kao i ruski državljanin, s prebivalištem u Ruskoj Federaciji strani državljanin ili osoba bez državljanstva.

 

Na temelju poziva propisanih od strane Federalnog migracije službe izdaju obične sljedeće vrste viza:

 

privatne;

poslovanja;

humanističke znanosti,

obuke;

radnika.

Ovisno o broju prijavljenih dopušteno - odlasci, viza može biti jednokrevetnim, dvokrevetnim ili više.

 

strani državljanin koji je ovlašten za ulazak na teritorij Ruske Federacije, za privremeni boravak na temelju odluke teritorijalne agencije Federalnog migracije službe diplomatske misije ili konzularnog ureda Ruske Federacije izdaje vizeŽiva osoba za razdoblje od 4 mjeseca, što je proširilo teritorijalne nadležnosti Federalnog migracije službe na mjestu migracija registracije na mjesto boravka stranih državljana izdavanjem više ulazne vize za vrijeme trajanja privremenog boravka, stranihgrađanin koji je dobio dozvolu za privremeni boravak za vrijeme njegovog boravka na teritoriju Ruske Federacije, područni ured FPS Rusije, i izdao više ulaznu vizu za privremeni boravak u trajanju od privremenog boravka.

 

bi trebao znati da je stvarna svrha ulaska stranih državljana u Ruskoj Federaciji treba da odgovara vrsti izdao mu vizu.

 

strani državljanin ulazak Ruske Federacije migracija kartice, dajući informacije sadržane u vizu na dolasku na odredište u Ruskoj Federaciji čini dostupnim dokumente za zemlje domaćina za migracije

termin boravka stranca u Ruskoj Federaciji je određen rok važenja svoju vizu.

 

strani državljanin dužan je napustiti Ruske Federacije po isteku njihove dopuštene.Da biste produžili vizu valjanosti i razdoblje boravka treba primijeniti na migracije usluge unaprijed, prije gore navedenog perioda.

 

Osim toga, stranim državljanima koji dolaze u Ruskoj Federaciji na više poslovnih ili više godišnje humanitarne viza može biti u Ruskoj Federaciji ukupne više od 90 dana tijekom svakog razdoblja od 180 dana.

 

Ako je potrebno, ostavljajući strani državljanin iz Ruske Federacije, produženje vize od strane predstavnika Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije, koji se nalazi unutar pograničnog područja (uključujući i prijelazdržavna granica), ili granično tijelo - ne više od 3 dana.

 

U svim drugim slučajevima proširenje redovnih vize odgovornost Federalnog migracije usluge ili njegove teritorijalne tijela.

 

Visa rok važenja može se produžiti do 10 dana, pod uvjetom da ukupno trajanje boravka stranih državljana u Ruskoj Federaciji ne prelazi 90 dana tijekom svakog razdoblja od 180 dana.

 

S obzirom na okolnosti humanitarne prirode (potrebe za hitno liječenje, teške bolesti ili smrti bliskog rođaka koji živi u Ruskoj Federaciji) dostupan je viza može se produžiti za vrijeme potrebno za usvajanje zbog datim okolnostimaodlaska stranog državljanina iz Ruske Federacije (pružanje dokument kojim se potvrđuje postojanje takvih okolnosti).

 

U slučaju više sile (izvanrednih i neizbježnih pod datim okolnostima), kao i katastrofe viza može se obnoviti za razdoblje potrebno za izlazak iz Ruske Federacije.

 

Obnova viza od strane gore navedenih državnih tijela na mjestu stranog državljanina u migracije službi mjestu prebivališta ili na njegovo mjesto stvarne prebivališta ili na prijelaz državne granice ruskinakon pisanog zahtjeva strani državljanin i peticija poziva njegova organizacija ili osoba, kao i dokumente kojima se dokazuje neophodnost takvog produljenja.

 

stranca na teritoriju Ruske Federacije o godišnjem radu ili više obrazovnih viza može neprekidno boraviti u Rusiji za vrijeme trajanja tih viza.

 

strani državljanin, u okolnostima koje čine osnovu za vizu proširenje, osobni apelira na teritorijalne uredu Savezne migracije usluge prije isteka vize na raspolaganju, izjavu o njegovu obnovu.Istovremeno s podnošenja zahtjeva važećeg identifikacionog dokumenta stranog državljanina, tear-off dio obavijesti od svog dolaska u sjedištu, u prilogu peticije pozvati građanina pojedinca, dvije fotografije veličine 3 × 4 cm i priznanicu za isplatudržave naknadu.

 

veličina državne pristojbe za vizu proširenje porezni broj Ruske Federacije i, ovisno o mnogostrukosti vize je 300 - 400 rubalja.Na temelju reciprociteta, u skladu s međunarodnim ugovorima određene kategorije stranih državljana su izuzeti od plaćanja državnih naknada za vizu proširenje. Trenutno, ovo pravilo se primjenjuje na građane Europske unije.

 

rok za razmatranje zahtjeva za produženje vize ne može biti dulje od 20 dana.

 

stranac nije napustio teritorij Ruske Federacije nakon isteka vize ili ne primjenjuje se za njegovo produženje, može se podnijeti upravna odgovornost (fini 2000 - 5000 rubalja.) Do isključenja iz Ruske Federacije i kasnije zatvaranje ulazak u Ruskoj Federaciji za 5 godina.

 

Zadnja izmjena: 26. studenog 2010