Visalink Russia
M. Kharitonievsky per. 9/13, bld.4
Moscow, Russia 107078
+7 495 772 4224
Mon. - Fri. 10:00 - 18:00
http://visalink-russia.com
Get consultation
EN FR RU IT ES DE PL
Our working languages are English and Russian. All correspondence and inquiries in other languages will not be answered
Our office has moved to M. Kharitonievsky per. 9/13 , bld.4, Moscow, RF 107078. If you would like to visit us please call for the appointment.
Order online now! Click here!

Visalink specializes in assisting business professionals with their corporate needs and independent international travelers with their visa requirements before and upon arrival to Russia. Register and you would be able to apply online for a full range of Russian visa support services, including express single, double and multiple-entry business visas, one day tourist visa invitations, registration upon arrival in Moscow. You do not need to send us any documents. All necessary information is collected through our secure online form.

 
How much does it cost?

Calculate how much is your Russian visa invitation or a registration in Moscow. We have created a fair pricing policy, there are no hidden charges or uncapped fees.


 

Reset
Once again

Reset

Reset

Reset

Reset

Reset

Reset

Reset

Reset

Reset
0.00 EUR
Visa:0.00 EUR
Delivery:0.00 EUR
Answer the questions! Step 1 of 7
| More

Procedure of issuing and extending of Russian visas (Slovenian translation)

Neuradni prevod

 

Red registracijo in podaljšanje ruskega vizuma

 

Za vstop v Rusko federacijo, mora tujec predložiti veljaven osebni dokument in je priznano s strani Ruske federacije v tej vlogi, in vizum, razen če ni drugačeFederacije ni ustanovljenim z mednarodnim sporazumom.

 

postopke in pogoje za predelavo in izdajo vizumov, obnove, so za izterjavo v primeru izgube, kot tudi vizumski postopek odpovedi, ki jih je Vlada Ruske federacije z dne 9. junij, 2003№ 335 (v skladu z vlado Ruske federacije z dne 27. februar 2010№ 98 "o spremembah in dopolnitvah uredbe o vzpostavitvi vizumske oblike, postopek in pogoje za registracijo in izdajo, podaljšanje, obnovitev v primeru izgube, in razveljavitev vizuma")

 

Za pridobitev vizuma tujega državljana, mora zaprositi zaali konzularno predstavništvo Ruske federacije osebno ali prek njen ustrezno pooblaščeni zastopnik, in predložiti naslednje dokumente:

 

veljaven osebni dokument in jo kot tako v Ruski federaciji;

obrazec z eno fotografijo;

fotografijo 3 x 4 cm;

zdravstveno zavarovanje, razen če ni drugače določeno v mednarodnih pogodbah Ruske federacije;

če tujec zaprosi za vizum za obdobje, daljše od treh mesecev, jepotrdilo o odsotnosti okužbe z virusom HIV.

velikost konzularne takse za rusko izdajo vizuma se določi na podlagi vzajemnosti.Za državljane EU pristojbine za vizum, je 35 evrov, in v primeru nujno vprašanje (ne več kot tri dni), je podvojila.

 

Za pridobitev vizuma, morate imeti vabilo za vstop v Rusko federacijo, ki ga je izdala Zvezna službo za migracije.Vlogo za registracijo vabila lahko vzpostavi stik z lokalnimi organi, pravne osebe, kot tudi ruski državljan, in prebivajo v Ruski federaciji tuj državljan ali oseba brez državljanstva.

 

Na podlagi vabila, ki jih je Zvezna službo za migracije izdanih navadnih vizumov, po vrsti:

 

zasebni;

poslovanja;

humanistične znanosti;

usposabljanja;

delavcev.

Glede na dovoljeno število vstopov - odhodi, lahko vizumi eno-, dvo ali več.

 

tujcu, ki ne dovoli vstop na ozemlje Ruske federacije, za začasno prebivanje na podlagi odločbe agencije teritorialne Zvezne migracijske službe diplomatsko-konzularno predstavništvo Ruske federacije izdajo vizumaosebi, ki živi za obdobje 4 mesecev, ki je podaljšala teritorialni organ Zvezne migracijske službe v kraju registracije selitev na kraj prebivanja tujih državljanov z izdajo vizume za večkratni vstop v času trajanja dovoljenja za začasno prebivanje, tujidržavljan, ki je prejel dovoljenje za začasno prebivanje v času njegovega bivanja na ozemlju Ruske federacije, na regionalnem uradu FMS Rusije, in večkratni vstop izda vizum za začasno prebivanje za čas trajanja dovoljenja za začasno prebivanje.

 

bi morali vedeti, da je dejanski namen vstopa tujih državljanov v Ruski federaciji ustreza vrsti, ki so mu vizuma.

 

tuji državljan vstop v Rusko federacijo kartice migracij, ki daje informacije iz vizum ob prihodu na cilj iz Ruske federacije, da na voljo dokumente, ki v državo gostiteljico za migracije

čas bivanja tujca v Ruski federaciji, je določen z veljavnostjo njegovega vizuma.

 

tuji državljan je dolžan zapustiti Ruske federacije ob izteku njihove dovoljene.Za podaljšanje veljavnosti vizuma in za obdobje velja za migracije Service vnaprej, pred zgoraj navedenega obdobja.

 

Poleg tega lahko tuji državljani, ki prihajajo v Ruski federaciji na več poslovnih ali več letnih humanitarne vizumi v Ruski federaciji skupaj največ 90 dni v vsakem obdobju 180 dni.

 

Če je potrebno, tako da tujec iz Ruske federacije, podaljšanje vizuma, ki jih predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve Ruske federacije, ki se nahaja na obmejnem območju (vključno mejnem prehodudržavne meje), ali mejnih telo - ne več kot 3 dni.

 

V vseh drugih primerih, razširitev rednega vizumov v pristojnosti zvezne službo za migracije ali njene ozemeljske teles.

 

Visa obdobje veljavnosti se lahko podaljša na 10 dni, pod pogojem, da skupno trajanje bivanja tujih državljanov v Ruski federaciji, ne presega 90 dni, v vsakem obdobju 180 dni.

 

Glede na okoliščine tega humanitarne narave (na potrebo po takojšnjem zdravljenju, huda bolezen ali smrt bližnjega sorodnika, ki živijo v Ruski federaciji) je na voljo vizuma se lahko podaljša za obdobje, potrebno za sprejetje zaradi prevladujočih okoliščinodhod tujih državljanov iz Ruske federacije (zagotavljanje dokument, ki potrjuje obstoj takšnih okoliščin).

 

lahko v primeru višje sile (izjemne in neizogibne pri danih pogojih), kot tudi nesreče vizum podaljša za obdobje, potrebno za izstop iz Ruske federacije.

 

Podaljšanje vizumov s strani zgoraj navedenih državnih organov na kraju tujih državljanov v migracijske službe v kraju stalnega prebivališča ali v kraju njegovega dejanskega prebivališča ali na checkpoint na državni meji Ruskena podlagi pisnega zahtevka tujega državljana in peticijo vabila na organizacijo ali osebo, kakor tudi dokazila o nujnosti takega podaljšanja.

 

tujec na ozemlju Ruske federacije o letnem več dela ali izobraževalnih vizum lahko stalno prebivajo v Rusiji za čas trajanja teh vizumov.

 

tuji državljan, v okoliščinah, ki predstavljajo razloge za podaljšanje vizuma, osebni apelira na teritorialni urad zveznega službo za migracije pred iztekom vizuma na voljo, izjavo o njegovem podaljšanju.Hkrati s predložitvijo vloge veljaven osebni dokument za tujega državljana, ki se odtrgajo del obvestilo o svojem prihodu na sedež, pritrjen peticijo, da povabi posameznega državljana, dve fotografiji, dimenzij 3 × 4 cm in potrdilo o plačiludržavnih pristojbin.

 

velikost državne pristojbine za podaljšanje vizumov z davčnega zakonika Ruske federacije in, glede na veliko število vizumov, je 300-400 rubljev.Na podlagi vzajemnosti in v skladu z mednarodnimi pogodbami določene kategorije tuji državljani so oproščeni plačila državne pristojbine za podaljšanje vizuma. Trenutno velja to pravilo za državljane Evropske unije.

 

obdobja za obravnavo vlog za podaljšanje vizuma ne sme presegati 20 dni.

 

tujec ne zapusti območja Ruske federacije po izteku vizuma ali ni zaprosil za njegovo podaljšanje, se lahko vloži na upravno odgovornost (fine 2000-5000 rubljev.) Do izgona iz Ruske federacije in posledično zaprtje vstop v Rusko federacijo za 5 let.

 

Zadnja sprememba: 26. november 2010R